No
21/10/19

Op zaterdag 19 oktober werd de Antwerpse Permeke bibliotheek helemaal ingepalmd door een enthousiaste menigte programmerende meisjes.

No
05/09/19

Sinds juli 2019 heeft CoderDojo Belgium een nieuwe community lead voor Vlaanderen. Toen Sarah Tertyschnikow bij ons voor de deur stond, wisten we meteen dat we onze nieuwe community lead gevonden hadden.

No
20/06/19

6 Jaar geleden werd CoderDojo Belgium uit de grond gestampt! Wat vliegt de tijd wanneer het plezant is! Met meer dan 130 Dojo’s over het hele land en 1400 jongeren die zich elke maand weer in het programmeren verdiepen, kunnen we nog moeilijk ontkennen dat programmeren gewoon KEI COOL is!

No
29/04/19

Jong digitaal geweld een podium bieden, dat is waar het bij Coolest Projects Belgium allemaal om draait. Het resultaat is een knotsgekke technologiebeurs die elk jaar aan populariteit wint.

No
12/04/19

CoderDojo Belgium vzw is een nationale beweging die kinderen en jongeren in contact wil brengen met de wondere wereld van ICT. We doen dat door maandelijks op meer dan 130 locaties programmeerworkshops (ook wel Dojo’s genoemd) te organiseren.

No
19/10/18

Op zaterdag 13 oktober kon je in de Antwerpse bibliotheek Permeke deelnemen aan een programmeerworkshop met een glitterrandje. CoderDojo Belgium organiseerde er namelijk CoderDojo 4 Divas, een gratis programmeerevent uitsluitend voor meisjes.

No
26/09/18

Pieter Dewolf, stafcoördinator bij de Bibliotheek van Waregem, speelde al even met het idee om een CoderDojo op te richten in hun bibliotheek. Volg hier mee hoe hij in Waregem een plan liet uitgroeien tot een succesvolle CoderDojoclub.

 

Waarom CoderDojo?

No
30/04/18

De jongste uitvinders van België bliezen op 22 april verzamelen in Technopolis voor de 3de editie van Coolest Projects, een jaarlijkse technologiebeurs waar jongeren tussen 7 en 18 jaar een eigen project kunnen voorstellen aan het grote publiek.

No
03/04/18

Misschien woont de volgende Grace Hopper of Elon Musk wel in België. Dat is het idee achter Coolest Projects Belgium, een technologiebeurs voor jonge uitvinders van 7 tot 18 jaar die jaarlijks door CoderDojo Belgium met de steun van Telenet georganiseerd wordt.

Deelnemen aan CoderDojo