CoderDojo Belgium vzw is een nationale beweging die kinderen en jongeren in contact wil brengen met de wondere wereld van ICT. We doen dat door maandelijks op meer dan 130 locaties programmeerworkshops (ook wel Dojo’s genoemd) te organiseren. De drijvende kracht achter deze Dojo’s zijn meer dan duizend lokale vrijwilligers.

In Vlaanderen hebben we momenteel een hondertal lokale Dojo’s.

Jij wordt het gezicht van CoderDojo in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel.

Jouw job bestaat erin de bestaande Dojo’s te ondersteunen zodat ze verder blijven bestaan en nieuwe Dojo’s te helpen oprichten. Daarnaast organiseren we ook jaarlijks een aantal grote events. Jij neemt hiervoor de leiding samen met je Waalse collega Community Lead en mobiliseert vrijwilligers om je daarbij te helpen.

Profiel

-Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van de vereniging in Vlaanderen.

-Je bouwt onze groep stakeholders (vrijwilligers, deelnemers, ouders, partners…) in Vlaanderen om tot een hechte community.

-Je helpt onze vrijwilligers waar je kan. Je onderhoudt persoonlijke contacten met hen, regelt materiaal en probeert zoveel mogelijk Dojo’s eens een bezoekje te brengen.

-Je gaat actief op zoek naar nieuwe plaatsen om Dojo’s op te richten. Je ondersteunt deze vrijwilligers bij hun opstart en volgt hen op.

-Je bent ook verantwoordelijk samen met je Waalse collega voor de organisatie van enkele events en je mobiliseert vrijwilligers om je daarbij te helpen (een technologie beurs voor kinderen en jongeren (Coolest Projects), een bedankdag voor de vrijwilligers, een inhoudelijke conferentie voor de vrijwilligers (DojoCon)).

-Je bent de bewaker van onze waarden en zorgt ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting blijven staan.

Team

Je staat hierin natuurlijk niet alleen. Je coördineert de taken van een office- en eventmanager en een communicatiemedewerker die je bijstaan bij jouw opdracht. Zelf rapporteer je aan de general manager van het CoderDojo Belgium team.

Eigenschappen

- Je kan je helemaal vinden in de missie en opdracht van CoderDojo en wil voor de volle 100% je schouders hieronder zetten.

-Je hebt behoorlijk wat affiniteit met de wondere wereld van IT.

-Je bent een ‘peoples person’ en legt makkelijk contacten. Je kan mensen als geen ander enthousiasmeren en werkt ook goed samen in team.

-Je bent een echte duizendpoot en all-rounder. Je kan overweg met cijfers en je kan ook serieus wat administratief werk verzetten. Je hebt logistieke kaas gegeten en weet hoe je de community het beste kan bereiken via verschillende communicatie kanalen.

-Je bent bereid om geregeld in het weekend te werken en durft ook ’s avonds je telefoon aannemen.

-Ervaring als projectmanager is een plus. Je houdt in elk geval het overzicht over je agenda en kent je adressenboekje vanbuiten.

-Je bent geen gewoontebeestje en voelt je thuis in een organisatie die in constante ontwikkeling is.

-Je hebt een ‘hands on mentaliteit’ en tackelt problemen wanneer die zich voordoen.

-Je herkent opportuniteiten en probeert deze ten volste te benutten.

Aanbod

Als community lead word je de spilfiguur in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel in een van de snelst groeiende jeugdverenigingen van België. Daarnaast krijg je voldoende vrijheid om eigen initiatieven uit te bouwen. Je wordt met open armen ontvangen in onze warme community en gaat deel uitmaken van een hecht team dat er helemaal voor gaat.

Het gaat om een voltijdse betrekking als werknemer.

Above all: be cool

Interesse? 

Stuur een mail naar els@coderdojobelgium.be.

Facebook iconTwitter iconYouTube icon
Deelnemen aan CoderDojo