Hoe kan je helpen

Welkom enthousiastelingen! CoderDojo Belgium, is altijd op zoek naar vrijwilligers om kinderen en jongeren wegwijs te maken in de wereld van eentjes en nulletjes. Maar, je hoeft zeker zelf geen expert te zijn in de IT-wereld! Je kan namelijk op twee manieren bij jou lokale Dojo helpen: als Cook of als Coach.

Cook

Een Cook heeft helemaal geen technische kennis nodig. Jij zorgt voor de administratieve en logistieke ondersteuning. Dit gaat van de inschrijvingen verzorgen, vragen van ouders beantwoorden, de deelnemers ontvangen bij de start van de Dojo tot het klaarzetten van tafels en stoelen enzs. Cooks zijn de helden van onze Coaches en laten de Dojo vlot draaien.

Coach

Een Coach begeleidt de jongeren tijdens de Dojo. We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren. Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen is voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

Lead

Wil je nog een stapje verder gaan in het helpen dan kan je Lead worden. Hier neem je de ‘lead’ over de Dojo door onder andere te mailen met de ouders, de inschrijvingen open te zetten en al deze zaken die zich meestal voor of na de Dojo afspelen.

Core Team

Voor onze events kunnen we ook altijd op hulp rekenen van onze vrijwilligers. Voor de dag zelf doen we altijd een oproep voor helpers, maar deze events zijn er uiteraard niet zonder de nodige voorbereiding. Hiervoor zijn er de Core Teams. Heb je interesse om mee te helpen aan Coolest Projects, CoderDojo4Girlz of Dojocon? Dan horen we het uiteraard graag.

Road Team

Ons Roadteam is misschien iets minder gekend maar zeker niet onbelangrijk. Zij zorgen voor hulp bij éénmalige events. Soms in het kader van CoderDojo4All of soms bij een pop-up event. Ook zo kan je ons helpen.
About CoderDojo

Voldoening

Of je nu meehelpt als Coach of als Cook, we kunnen je verzekeren dat je enorm veel voldoening haalt uit het werken met kinderen. De mate van creativiteit, enthousiasme en dankbaarheid die de kinderen laten zien maakt dat het ook voor vrijwilligers altijd weer een feestje is!

Educatief materiaal

Heb jij een technologie of onderwerp in gedachten waar nog geen materiaal voor bestaat? Dan heb je alle vrijheid om zelf materiaal te maken! Stel je voor dat je je technische passie kwijt kan in een codeersessie en vervolgens ziet dat de kinderen er ook écht mee werken! Omdat we als ons materiaal delen kunnen andere Dojo’s in het land er gebruik van maken. Eén van de mooiste dingen van CoderDojo is dat je dit platform ook kan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Heb je altijd al eens iets nieuws willen leren maar geen tijd gehad of geen praktische mogelijkheden? Dan kun je bij CoderDojo de tijd nemen om jezelf dit aan te leren en deze ontdekkingstocht samen met de kinderen te maken! Op die manier leer je zelf iets nieuw en leren de kinderen ook wat.

Extra activiteiten

Als vrijwilliger kun je regelmatig deelnemen aan allerlei activiteiten die vanuit CoderDojo Belgium georganiseerd worden. Je leert gelijkgestemden kennen en maakt deel uit van een leuke groep gepassioneerde enthousiastelingen.
VRIJWILLIGER WORDEN